ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

Home » ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ
mfp green

Από την 1η Φεβρουαρίου 2010, ο Δήμος Φιλίππων συγκαταλέγεται στους 3.680 δήμους σε 135 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίες απαρτίζουν τη Διάσκεψη των Δημάρχων για την Ειρήνη. Είναι ο 7ος κατά σειρά Δήμος στην Ελλάδα, που η αίτηση ένταξής του, εγκρίθηκε από τον εν λόγω Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, που σαν σκοπό έχει την προώθηση της Παγκόσμιας Ειρήνης και ιδιαίτερα τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από το 1982 όταν ιδρύθηκε ο Μ.Κ.Ο. από τον Ιάπωνα Δήμαρχο της Χιροσίμα κ. Τakeshi Araki στο πλαίσιο μιας ενημέρωσης για την απάνθρωπη σκληρότητα των πυρηνικών όπλων. Έτσι προτάθηκε ένα νέο πρόγραμμα προώθησης αλληλεγγύης των πόλεων προς την πλήρη κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Η πρόταση αυτή παρέχει στις πόλεις έναν τρόπο να υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα και να εργασθούν από κοινού για να πιέσουν προς την κατάργηση των πυρηνικών, από το 2020. Οι Δήμαρχοι για την Ειρήνη είναι μια Διεθνής Οργάνωση που αποτελείται από πόλεις που έχουν εκφράσει επισήμως την υποστήριξη στον προγραμματισμό του 1982.

Οι ενέργειες για τη συμμετοχή του Δήμου Φιλίππων προέκυψαν, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Λάζαρου Τσαταλμπασίδη η οποία έλαβε και την επίσημη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 16ης Μαρτίου. ΠΗΓΗ¨www.philippi.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top