ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

Home » ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ
zygos aerodromio amigdaleona

 
«Η χώρα μας είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Υπάρχει μία σημαντική δημόσια περιουσία, όπως είναι το αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα, που παραμένει αναξιοποίητη. Αν διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα, από τους πολιτικούς, η περιουσία αυτή θα γίνει μοχλός ανάπτυξης», δήλωσε στον «Κ.Τ.» ο Δημ. Λυμπεράκης, εκ των ιδρυτών της σχολής εκπαίδευσης πιλότων που εδρεύει στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». 
Τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν περιμένουν μόνο οι δανειστές, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας που δοκιμάζεται από την ύφεση και αναζητεί «ανάσες», μέσω της εφαρμογής μιας σειράς μέτρων τα οποία θα τονώσουν τη δραστηριότητα του. Ένα από αυτά, είναι η ενίσχυση των επενδύσεων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας “Egnatia Aviation”, η οποία δραστηριοποιείται, εδώ και αρκετά χρόνια, στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου της Καβάλας στον τομέα της εκπαίδευσης πιλότων.

Η σχολή μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη

Στη σχολή φοιτούν υποψήφιοι πιλότοι απ’ όλο τον κόσμο, γεγονός που δείχνει ότι η φήμη της έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής πηγαίνει πολύ καλά. Μεγαλώνει και γίνεται συνεχώς καλύτερο. Σήμερα το παρακολουθούν εξήντα πέντε άτομα», σχολίασε ο Δημήτρης Λυμπεράκης, ένας εκ των ιδρυτών και των ιδιοκτητών της εταιρείας. Το αναπτυξιακό σχέδιο των ιδιοκτητών περιλαμβάνει επέκταση των δραστηριοτήτων και τη βελτίωση της υποδομής της. Όπως είπε στον «Κ.Τ.» ο Δ. Λυμπεράκης, πρόσφατα παραλήφθηκαν δύο καινούργια εκπαιδευτικά αεροσκάφη, ενώ έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα παραληφθεί ένα ακόμα. Έτσι, ο στόλος των αεροσκαφών θα μεγαλώσει και γίνει ακόμα καλύτερος. Ωστόσο, ο μεγάλος στόχος είναι η παραχώρηση του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα. Το ασταθές πολιτικό και επενδυτικό περιβάλλον, δεν έχει βοηθήσει στην πραγματοποίηση της επένδυσης, η οποία θα κοστίσει με το «καλημέρα», όπως είπε ο Δ. Λυμπεράκης, γύρω στα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Τα οφέλη, όμως, από την αξιοποίηση του αεροδρομίου θα είναι μεγάλα. Τόσο για την εταιρεία, όσο και για την περιοχή. Το αίτημα των ιδιοκτητών της “Egnatia Aviation” στο ελληνικό κράτος υποβλήθηκε πριν αρκετούς μήνες και έτυχε της θετικής αντιμετώπισης από την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α.). Ο Δ. Λυμπεράκης θεωρεί ότι ο δρόμος για την πραγματοποίηση του επενδυτικού σχεδίου έχει ανοίξει. Αρκεί να υπάρξει ένα ευνοϊκό και σταθερό κλίμα για τις επενδύσεις, γενικά, στην Ελλάδα και να καταλάβουν οι διοικούντες πολιτικοί, ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η πλούσια δημόσια περιουσία. «Η χώρα μας είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Υπάρχει μία σημαντική δημόσια περιουσία, όπως είναι το αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα, που παραμένει αναξιοποίητη. Αν διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα, από τους πολιτικούς, η περιουσία αυτή θα γίνει μοχλός ανάπτυξης», σημείωσε, ενώ απαντώντας στην ερώτηση τι απομένει, ώστε η αξιοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα να γίνει πράξη, είπε: «Να οριστεί νέος υπουργός ¶μυνας». 
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου Πηγη k-typos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top