ΕΛΤΑ-ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

Home » ΕΛΤΑ-ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ
food fzux
ΕΛΤΑ

Θα συνεχιστεί η διανομή της αγροτικής αλληλογραφίας σε σταθερά σημεία των χωριών

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Καβάλας, Θόδωρο Πατσαρό, τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει αναπληρωθεί η θέση του αγροτικού ταχυδρόμου!
Παρά την οικονομική κρίση και τα παράπονα που ακούγονται κατά καιρούς για την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιφέρειας του δήμου από το δίκτυο των ΕΛΤΑ, ο νέος Πρόεδρος των εργαζομένων, Θόδωρος Πατσαρός, ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις του στον «Κ.Τ.», ότι καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ακόμα και στις περιπτώσεις της αγροτικής αλληλογραφίας.

«Στα περισσότερα χωριά της περιφέρειας του νομού υπάρχουν και λειτουργούν ταχυδρομικά πρακτορεία, τα οποία διαχειρίζονται ιδιώτες – συνεργάτες των ΕΛΤΑ και εξυπηρετούν τους πολίτες πληρώνοντας τις συντάξεις και μοιράζοντας την αλληλογραφία τους», δήλωσε ο Θόδωρος Πατσαρός.

Όσον αφορά το Ζυγό Καβάλας, έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα, καθώς έχει καθυστερήσει πολύ η ανάθεση λειτουργίας του πρακτορείου σε κάποιον ιδιώτη – συνεργάτη των ΕΛΤΑ. «Πράγματι στο Ζυγός έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα, γιατί ο προηγούμενος ιδιώτης έχει αφήσει το πρακτορείο, μετά την ληστεία που έγινε, με αποτέλεσμα τα ΕΛΤΑ να κάνουν διαγωνισμό για να παραχωρηθεί η λειτουργία του σε κάποιον άλλον. Θα είχε ξεκινήσει η λειτουργία του, αλλά αυτές τις μέρες αναμένεται να εξεταστεί μία ένσταση που υποβλήθηκε. Οπότε αναμένουμε το αποτέλεσμα της ένστασης που κατατέθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει εκ νέου διαγωνισμός. Αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης», δήλωσε.

Τα τελευταία χρόνια όμως πολλά είναι τα παράπονα που ακούγονται κυρίως από αγρότες, καθώς η αλληλογραφία τους παραδίδεται στα καφενεία του εκάστοτε χωριού. «Πράγματι η αγροτική αλληλογραφία διανέμεται σε κάποια σταθερά σημεία που τις περισσότερες φορές είναι τα καφενεία των χωριών. Πριν από επτά περίπου χρόνια υπήρχε θέση αγροτικού ταχυδρόμου, ο οποίος είχε αναλάβει τη διανομή της αλληλογραφίας. Όταν όμως το άτομο αυτό βγήκε στη σύνταξη, η θέση δεν αναπληρώθηκε ποτέ και δεν βλέπω πιθανό το ενδεχόμενο να αναπληρωθεί, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Καβάλας, υποστήριξε ότι η ασφάλεια που παρέχεται στα δρομολόγια των ΕΛΤΑ, που μεταφέρουν τις συντάξεις είναι αυξημένη, πράγμα που τους γεμίζει με σιγουριά και ηρεμία. «Μετά από τα κρούσματα ληστειών που παρατηρήθηκαν όλες οι διανομές των ταχυδρόμων γίνονται με τη συνοδεία της αστυνομίας, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια των πληρωμών στα πρακτορεία υπάρχουν αστυνομικοί», τόνισε.

Πηγη http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=21235

Πάνος Μεγαλομμάτης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top