ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΖΥΓΟΥ

Home » ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΖΥΓΟΥ
fruit   1 1 1

Ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Δημοτική Κοινότητα Ζυγού και την Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των ανωτέρω περιοχών και ταυτόχρονα ενημερώθηκε για υπάρχοντα προβλήματα των περιοχών τους.Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που ταλαιπωρεί την περιοχή αφορά την ελλιπή εξυπηρέτηση των κατοίκων από τα ΕΛΤΑ. Όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά τους από αρχές Φεβρουαρίου 2011έπαψε να λειτουργεί το Τοπικό Πρακτορείο ΕΛΤΑ της περιοχής τους. Η παρούσα κατάσταση συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να χάνεται η αλληλογραφία των κατοίκων και η ελλιπή εξυπηρέτηση να τους ταλαιπωρεί αφάνταστα.. Μετά την παραπάνω ενημέρωση η αντίδραση του Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου ήταν άμεση υποβάλλοντας Σχετική Ερώτηση στην Βουλή και ποιο συγκεκριμένα προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων υπέβαλε αναλυτικά την παρακάτω ερώτηση:

Σχετικά με την εκκρεμή υπόθεση ανάθεσης λειτουργίας σε ιδιώτη του ταχυδρομικού πρακτορείου στη Δημοτική Κοινότητα Ζυγού του Δήμου Καβάλας.
Όπως είναι γνωστό στα περισσότερα χωριά της περιφέρειας του νομού υπάρχουν και λειτουργούν ταχυδρομικά πρακτορεία τα οποία διαχειρίζονται ιδιώτες – συνεργάτες των ΕΛΤΑ και εξυπηρετούν τους πολίτες πληρώνοντας τις συντάξεις και μοιράζοντας την αλληλογραφία τους.
Στις
1/2/2011
έγινε ληστεία στο ταχυδρομικό πρακτορείο του χωριού Ζυγός, Δήμου Καβάλας το οποίο εξυπηρετούσε και τη Τοπική  Κοινότητα Κρυονερίου. Μετά το γεγονός ο ιδιοκτήτης του Πρακτορείου παραιτήθηκε.
Τον Απρίλιο του
2011 τα ΕΛΤΑ Καβάλας προκήρυξαν διαγωνισμό για την κάλυψη της ανάγκης ύπαρξης πρακτορείου αλλά επειδή η προκήρυξη δεν αναρτήθηκε και υπήρξε ένσταση ενδιαφερομένου ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε στις 10/5/2011 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών μέχρι τις 20/5/2011. Σε όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι του Ζυγού – Κρυονερίου μέχρι και σήμερα ταλαιπωρούνται χωρίς να έχουν τη δυνατότητα παραλαβής αλληλογραφίας, συντάξεων και λογαριασμών ενώ τα ΕΛΤΑ Καβάλας ακόμα να κατοχυρώσουν τον διαγωνισμό, ακούγεται δε ότι θα επαναπροκηρυχθεί.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
Πότε θα λήξει η εκκρεμότητα με το ταχυδρομικό πρακτορείο Ζυγού;

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top