ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΕ ‘ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ’

Home » ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΕ ‘ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ’

Γαστρονομικές Καβαλιώτικες απολαύσεις με «Αλάτι και Πιπέρι».

Μύηση στο χώρο της τοπικής γαστρονομίας του Νομού Καβάλας, επιχειρεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας μέσω του Πολιτιστικού τουριστικού Οργανισμού της Νομαρχίας στις 29 και 30 Μαϊου 2010, στις εγκαταστάσεις του νέου Εκθεσιακού Κέντρου στη Νέα Καρβάλη, σε μια προσπάθεια περαιτέρω προβολής του τουριστικού προϊόντος και της ανάδειξης τοπικών εδεσμάτων και πρώτων υλών που καθημερινά χρησιμοποιούνται σε όλη τη χώρα για το καθημερινό τραπέζι.
Το Σαββάτο και την Κυριακή γνωστοί σεφ μαγειρεύουν για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες με περισσό μεράκι και τέχνη, θα τέρψουν τους κατοίκους του Νομού και τους επισκέπτες από τους όμορους νομούς, συνοδευόμενες από τοπικό κρασί.

Το 2ο Φεστιβάλ Γεύσεων «Αλάτι και Πιπέρι», περιλαμβάνει ακόμη την παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής με τίτλο «26 σεφ σε 26 λεπτά» της δημοσιογράφου γεύσης, κας. Ελένης, τα μυστικά της παρασκευής σοκολάτας από τον σεφ κ. Δημήτρη Χρονόπουλο, του κ. Ευτύχη Μπλάτσα με την τηλεοπτική εκπομπή «Η κουζίνα της μαμάς», τα τοπικά κρασιά που παράγονται στην επαρχία Παγγαίου από την χημικό- οινολόγο κα. Κάλλια Ιωαννίδου, καθώς επίσης και την έκθεση προϊόντων που παράγουν γνωστές εταιρείες του Νομού Καβάλας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας και των τροφίμων.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας και του Πολιτιστικού Τουριστικού Οργανισμού της Νομαρχίας που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης», τόνισε χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Νομάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε άκρως ικανοποιημένοι από τον αριθμό των συμμετοχών. Πρόκειται για. μία ξεχωριστή εκδήλωση, που πιστεύουμε πως θα πρέπει να αγκαλιασθεί από τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του Νομού», αναφερόμενος στον σκοπό του φεστιβάλ δήλωσε όπως θα καταστεί δυνατή η ανάδειξη τοπικών συνταγών και ιδιαιτέρων εδεσμάτων, που συνθέτουν την γαστρονομική φυσιογνωμία του Νομού Καβάλας και θα αποτελέσουν, τα επιμέρους «πιάτα» μία από τις βασικές συνιστώσες του στίγματος που θα πρέπει να έχει ο Νομός Καβάλας στον τουριστικό τομέα. «Η εμπειρία που αποκομίσαμε από την πρώτη διοργάνωση του 2008 αποδείχθηκε πολύτιμη», τόνισε ο κ. Καλλιοντζής, προσθέτοντας πως στο μεσοδιάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη διοργάνωση, πολλοί ήταν εκείνοι που ρωτούσαν αν και κατά πόσο το εγχείρημα θα επαναληφθεί. «Το θετικό είναι πως πέραν των τοπικών επιχειρηματιών, δεν είναι λίγοι εκείνοι από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν για το 2ο φεστιβάλ γεύσεων. Είναι σαφές πως στοχεύουμε στον γαστριμαργικό τουρισμό, ένα θεματικό πεδίο που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θιασώτες ανά τον κόσμο, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να επισκεφθούν έναν τόπο, προκειμένου να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα. Όπως γίνεται και σε πολλές περιοχές στη χώρα μας», υποστήριξε ο κ. Καλλιοντζής. Ωστόσο, ο νομάρχης Καβάλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μη συμμετοχή του δήμου Καβάλας στη διοργάνωση, λέγοντας πως ο δήμαρχος Καβάλας απέστειλε επιστολή με την οποία επικαλούμενος την οικονομική συγκυρία, σημειώνει πως ο δήμος Καβάλας δεν χρηματοδοτεί εκδηλώσεις άλλων φορέων. Ο κ. Καλλιοντζής εξέφρασε την απορία του για το γεγονός, επισημαίνοντας πως με την λήξη της θητείας της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το συγκεκριμένο φεστιβάλ κληροδοτείται στο δήμο Καβάλας. «Θα περίμενα να λάβει μέρος και να έχει με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία να δεσμεύσει το προσωπικό που από του χρόνου θα αναλάβει την διοργάνωση του φεστιβάλ. Αντιθέτως, δεν έπραξε κάτι τέτοιο», κατέληξε.

Ο νομάρχης Καβάλας τόνισε πως το συγκεκριμένο γεγονός τυγχάνει ήδη ευρύτατης προβολής τόσο σε τοπικό επίπεδο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όσο και από εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, όπως η ΝΕΤ, η τηλεόραση του Άλφα και ο ΑΝΤ1, που το προβάλουν από τις πρωϊνές τους εκπομπές, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το εξειδικευμένο μηνιαίο ένθετο της εφημερίδας ο Βήμα της Κυριακής Gourmet.
Η κ. Στέλλα Σπανού, που έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της διοργάνωσης, τόνισε όπως είναι πάρα πολλά τα τοπικά προϊόντα που θα πρέπει να αναδειχθούν και με την χρήση τους είναι δυνατό να δημιουργηθούν πολλά και ιδιαιτέρως εύγεστα πιάτα που αναμφίβολα θα εντυπωσιάσουν όλους όσοι θα έχουν την ευκαιρία στο προσεχές Σαββατοκύριακο να τα δοκιμάσουν.

Κατά τις δύο ημέρες που θα διαρκέσει το φεστιβάλ γεύσεων από τον Δημοτικό Κήπο θα αναχωρούν λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκειμένου να μεταφέρουν δωρεάν, ανά μία ώρα, όλους όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης.
Πηγη www.kavalanet.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top