Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΩΤΗΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΩΤΗΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η έκκληση για ενότητα έδωσε τον τόνο στη γενική συνέλευση της Λέσχης Ποντίων Καβάλας


του Μάκη Λιόλιου

Οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές κλήθηκαν να αποσύρουν εκατέρωθεν τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει έναν χρόνο πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Μπορεί να είχε να συνέλθει επί δυο χρόνια η γενική συνέλευση της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, λόγω των προβλημάτων αμφισβήτησης που αντιμετωπίζει η σημερινή διοίκηση από μερίδα μελών της, όμως χθες φάνηκε μια αχτίδα ελπίδας. Ίσως σ’ αυτό να βοήθησε και το ότι η γενική συνέλευση έγινε στον φυσικό χώρο της Λέσχης, στο ιδιόκτητο εντευκτήριό της. Μεγάλο μέρος της γενικής συνέλευσης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, που τόνισε στον χαιρετισμό του την ανάγκη ενότητας ώστε η Λέσχη Ποντίων να πάρει την θέση που πρέπει.

Πρόεδρος την γενικής συνέλευσης ορίστηκε ο Νίκος Ξανθόπουλος, ενώ τα θέματα ήταν ο οικονομικός απολογισμός του 2010, το θέμα με την αίθουσα της Λέσχης και τα προβλήματα από τη παραχώρηση χρήσης της, με ενημέρωση για τις ενέργειες της διοίκησης για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε και η αύξηση ετήσιας συνδρομής και εγγραφής, για την αντιμετώπιση των εξόδων. Τέλος τέθηκαν δυο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης από τον σύλλογο Πόντιων φοιτητών του ΤΕΙ Καβάλας, που αφορούσαν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας, που ζήτησαν να γίνει στο άγαλμα του Πόντιου Ακρίτα.

Κατά την γενική συνέλευση αρκετές φορές ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι, αν και η αποφασιστικότητα του προέδρου κ. Ξανθόπουλου, λειτουργούσε άμεσα και πυροσβεστικά. Ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης ενημέρωσε το Σώμα για τις εκδηλώσεις στις οποίες οργάνωσε ή συμμετείχε η Λέσχη και έδωσε τα οικονομικά στοιχεία εγκεκριμένα από την εξελεγκτική επιτροπή. Παρά τις αντιρρήσεις μελών που αντιτίθενται στην διοίκηση, ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με καμιά αρνητική ψήφο και 3 που ψήφισαν παρών.

Το επόμενο θέμα που αφορούσε την αίθουσα της Λέσχης Ποντίων, σήκωσε πολλή συζήτηση. Η κάθε πλευρά αμφισβήτησε έντονα αυτά που έλεγε η άλλη πλευρά, ενώ το όλο θέμα βρίσκεται και στα δικαστήρια. Οι περισσότεροι μιλούσαν για ενότητα της Λέσχης, ενώ πυροσβεστική πρόταση έκανε ο Κοσμάς Χαρπαντίδης. Να αποσυρθούν όλα τα δικαστήρια από όλες τις πλευρές και να αποδοθεί η αίθουσα της Λέσχης για πολιτισμό και μόνον. Μάλιστα αφού κανένας δεν μπορούσε να πάρει απόφαση άμεσα, ο κ. Ξανθόπουλος πρότεινε τις δυο πλευρές να απαντήσουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη στην πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από την γενική συνέλευση. Στο σημείο αυτό φάνηκε η ελπίδα, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων των πλευρών, πρέπει η Λέσχη Ποντίων να συνεχίσει την πορεία της ενωμένη. Η λέξη ενότητα ακούστηκε πολλές φορές και από πολλούς στην αίθουσα. Απομένει η απόφαση τόσο του Λάζαρου Αναστασιάδη, όσο και της διοίκησης της Λέσχης για να αποσυρθούν εκατέρωθεν οι μηνύσεις.

Τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αύξηση της ετήσιας συνδρομής και εγγραφής που πρότεινε η διοίκηση, από τα 10 ευρώ που ήταν στα 20. Μετά από συζήτηση τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αύξηση της ετήσιας συνδρομής από τα 10 στα 15 ευρώ τον χρόνο και η αύξηση από 10 σε 15 ευρώ της εγγραφής νέων μελών. Τέλος αποφασίστηκε η συνεργασία της Λέσχης Ποντίων και του συλλόγου Πόντιων φοιτητών του ΤΕΙ Καβάλας, για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Όλοι πάντως έφυγαν με την ελπίδα η Λέσχη Ποντίων να συνεχίσει την προσφορά πολιτισμού, μακριά από προσωπικά συμφέροντα και εγωιστικούς ανταγωνισμούς. Εξ άλλου οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο και όσοι θέλουν να προσφέρουν, μπορούν να διεκδικήσουν την διοίκηση. Το γεγονός ότι τα 200 μέλη του 2006 έγιναν 600 σήμερα, κάτι σημαίνει.

Πηγή: Εβδόμη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top