ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ;;;

Home » ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ;;;
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”

Παράταση στην εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης;;;

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί η προετοιμασία στους Δήμους για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Οι εκλογές κράτησαν πίσω τις διαδικασίες με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Δήμοι καθώς και ο Δήμος Καβάλας να είναι ανέτοιμοι την 1η Ιανουαρίου του 2012 που έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί. Ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής δήλωσε στον ΚΤ ότι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση 4-5 μηνών παραμένει ανοιχτό.

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για τους δήμους όλης της χώρας η εφαρμογή του «Καλλικράτη» καθώς απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης από τη νέα χρονιά. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η όλη προετοιμασία έμεινε πίσω.

Εξαίρεση δεν αποτελεί και ο Δήμος Καβάλας ή αλλιώς ο νέος «Καλλικρατικός» Δήμος Καβάλας-Φιλίππων, με το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή να παραδέχεται σε σχετική ερώτηση του «Κ.Τ.» ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να είναι όλα έτοιμα σε επίπεδο υπηρεσιών από τη νέα χρονιά. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν από αρκετούς μήνες ο Κωστής Σιμιτσής είχε αναθέσει στο δημοτικό σύμβουλο Τάσο Κακουλίδη την οργάνωση των υπηρεσιών ενόψει του «Καλλικράτη», διαδικασία όμως που καθυστέρησε λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον Κωστή Σιμιτσή η διαδικασία της οργάνωσης των υπηρεσιών έχει μείνει πίσω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κινητικότητα και συνεχείς συναντήσεις ανάμεσα στις ομοειδείς υπηρεσίες των δήμων Καβάλας και Φιλίππων.

Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των εκπροσώπων των ΔΕΥΑ Καβάλας και Φιλίππων και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει άλλη μία. Επίσης η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα πρέπει να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των λασπόλουτρων, ενώ όπως δήλωσε ο Κωστής Σιμιτσής πολλά πράγματα θα ξεκαθαριστούν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη νέα διοικητική δομή.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν επιπλέον σεμινάρια για τα υψηλόβαθμα στελέχη των δήμων και των περιφερειών, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου Καβάλας, να δοθεί παράταση τεσσάρων ή πέντε μηνών όσον αφορά την επίσημη έναρξη λειτουργίας των «Καλλικρατικών» δήμων.

Πηγη www.k-typos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top