ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΙΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

Home » ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΙΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΖΥΓΟ
zygos NITRIKADFGS

Το Σαββάτου το απόγευμα 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση για την αυξημένη ποσότητα νιτρικών στην δημοτική Κοινότητα Ζυγού . Στην συνάντηση το παρών έδωσαν αντιδήμαρχοι του δήμου στελέχη της ΔΥΑ Καβάλας,σύσσωμη όλοι η αντιπολίτευση,ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τοπικοί φορείς, δημότες και κάτοικοι Ζυγού.
Κοινή διαπίστωση των παρευρισκόμενων ήταν ότι όλα αυτά τα χρόνια εισπράξαμε την αδιαφορία και την απραξία από μεριάς Δήμου και ΔΕΥΑΚ στο συγκεκριμένο θέμα.
Τα συμπεράσματα μέσα από τις τοποθετήσεις των κατοίκων ήταν τα παρακάτω:
• Την άμεση διακοπή της χρήσης του νερού με νιτρικά πέραν του ορίου και άμεση προμήθεια των κατοίκων με εμφιαλωμένα νερά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
• Κατασκευή νέας Γεώτρησης πλησίον του οικισμού Παλιννοστούντων Ομογενών για την υδροδότηση της Δ.Κ. Ζυγού εντός εξαμήνου.
• Άμεσες ενέργειες από την ΔΕΥΑΚ, Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια για εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων ένταξης μελέτης και κατασκευής σύνδεσης της μεταφοράς νερού από το Κεφαλάρι Δράμας για την κάλυψη της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.
• Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου αμυαντοσωλήνων.
• Υποβολή πρότασης διενέργειες μελέτης αιτιολόγησης νιτρικών στον υδροφόρο και λήψη μέτρων για την απάλειψη του προβλήματος της νιτρορύπανσης.
• Άμεσο χρονοδιάγραμμα και ταυτόχρονα τακτή ενημέρωση προς την Δ.Κ. Ζυγού των ενεργειών της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Καβάλας για το συγκεκριμένο πρόβλημα των νιτρικών .
• Την δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής σε περίπτωση μη εξεύρεση λύσης του προβλήματος που θα μεθοδεύσει περαιτέρω τον αγώνα μας με βάση τις προτάσεις των κατοίκων ( Νομική διαδικασία, μη πληρωμής λογαριασμών ΔΕΥΑΚ, αλλαγή τιμολόγησης από ύδρευση σε άρδευση, αγωνιστική συνεργασία με τις υπόλοιπες Δ.Κ και Τ.Κ. της Ενότητας Φιλίππων) .
Τέλος αντίγραφο των πρακτικών της ΛΣ θα αποσταλεί προς την Δήμαρχο κα. Τσανάκα Δήμητρα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ καθώς και στην ΠΑΜΘ/ ΠΕ Καβάλας .
Οι εμπλεκόμενοι Φορείς :
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΥΓΟΥ, ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΥΓΟΥ, ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΥΓΟΥ « ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΥΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαϊκής Συνέλευσης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top