ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
vasilis kai simos

Ο Βασίλης και ο Σίμος Ζαχόπουλος γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν στο Ζυγό Καβάλας,η προσφορά τους μεγάλη και καθοριστική για τις πολεμικές τέχνες στην Ελλάδα,αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δυστυχώς κανένας από τους δυο δεν βρίσκεται στην ζωή,για αυτόν τον λόγο οι μαθητές τους  θα τελέσουν μνημόσυνο την Κυριακη 16 Ιουνίου το πρωί στον ιερό ναό του αποστόλου Θωμά στο Ζυγό.
Μετά το μνημόσυνο,στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου,(που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην εκκλησία) θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μαθητών του παγκρατίου αθλήματος αλλά και του okinawa te tai karate do στη μνήμη  των δυο αδελφών.
Οι συμμετοχές από ότι μαθαίνουμε μέχρι τώρα πάρα πολλές φυσικά από την Καβάλα θα είναι όλες οι σχολές αλλά και από όλοι την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Πάτρα και την Αυστραλία.
Είναι αυτό που επιθυμούσαν πάρα πολύ οι μαθητές του Βασίλη και με συνεργασία με τους μαθητές του Σίμου το υλοποιούν τιμώντας τους δάσκαλους τους  όπως θα έκανε κάθε καλός μαθητής εις μνήμην του δασκάλου του.
Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί από ότι μαθαίνουμε από τον Δήμο,και οι ονομασία μιας οδού,η μιας καινούργιας πλατείας στο Ζυγό τιμώντας ετσι τα δυο αδέλφια για την πρόσφορα και το έργο τους.

Μην ξεχνάμε ότι χάρη σε αυτά τα δυο αδέρφια η Καβάλα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του  Kick Boxing,και πολλές φορές της άλλαξαν πορεία.

Τα δυο αδερφια αποτέλεσαν ένα σημαντικό κομμάτι στον ελληνικό χάρτη του χώρου,πολλοί σημερινοί δεν το γνωρίζουν,οι παλιοί ξέρουν να τιμούν και να θυμούνται δυο πραγματικούς  λάτρης των πολεμικών τεχνών.
To μόνο σίγουρο είναι ότι εκδήλωση αυτή θα γίνεται κάθε χρόνο στο Ζυγό,συνδυάζοντας την με την ετήσια επίδειξη παγκρατίου αθλήματος,η με αγώνες που θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα είδη καράτε της Ελλάδος.
Στην εκδήλωση εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα θα παραβρίσκονται και οι αρχές του δήμου μας,όλοι η ηγεσία του καράτε,και πλήθος χωριανών τιμώντας αυτούς τους τιτάνες του καράτε Οςς.

img159img055img152

Όποιος επιθυμεί πληροφορίες για την εκδήλωση να απευθυνθεί
στον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας Ε.Ο.Π.Α. στην καβάλα τον ΤΑΣΟ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ (6945202263) δάσκαλος
του αθλητικού ομίλου πολεμικών τεχνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ στης Κρηνιδες Καβαλα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top