ΝΕΑ ΚΑΛΗ ”ΜΠΑΖΑ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΣΤΟ ΖΥΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΝΕΑ ΚΑΛΗ ”ΜΠΑΖΑ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΣΤΟ ΖΥΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Νέα καλή “μπάζα” για τον ψηλό και τον κοντό στο Ζυγός Καβάλας

Αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή του τ. Δήμου Φιλίππων ζητούν οι κάτοικοι μετά τη χθεσινή ληστεία 20.000 ευρώ που είχε μαζί του ταχυδρομικός πράκτορας σε παντοπωλείο στο Ζυγός! Οι δύο δράστες εικάζεται ότι είναι οι ίδιοι που πρόσφατα «χτύπησαν» το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στις Κρηνίδες, καθώς και οι δράστες περισσότερων ληστειών στην περιοχή.

Μετά τις δύο επιθέσεις στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στις Κρηνίδες και τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, χθες δύο άγνωστα άτομα, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από ταχυδρομικό πράκτορα των ΕΛ.ΤΑ. το ποσό των 20.000 ευρώ, το οποίο προορίζονταν για την πληρωμή συντάξεων κατοίκων του οικισμού του Ζυγού και των γειτονικών οικισμών.

Με κράνη, όπλα και μοτοσυκλέτα, όπως τις προηγούμενες φορές

Οι δύο άνδρες φορώντας κράνη και κρατώντας μία κοντόκανη καραμπίνα και ένα πιστόλι, εισέβαλαν το πρωί, γύρω στις εννέα, σε παντοπωλείο του Ζυγού, όπου βρισκόταν ο ταχυδρομικός πράκτορας και του πήραν το προαναφερθέν ποσό (σ.σ. σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφορία). Τη στιγμή εκείνη μέσα στο παντοπωλείο βρισκόντουσαν, πάλι σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφορία, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, προφανώς συνταξιούχοι που πήγαν για να εισπράξουν τα χρήματα των συντάξεων τους. Κάποιος από αυτούς, προσπάθησε να δει το πρόσωπο του ληστή που εισέβαλε στο παντοπωλείο, σηκώνοντας το προστατευτικό κάλυμμα του κράνους.

Ο ληστής αντέδρασε και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια και αφού πήρε τα χρήματα από τον ταχυδρομικό πράκτορα, βγήκε από το κατάστημα και μαζί με τον συνεργό του, που φυλούσε την είσοδο με την κοντόκανη καραμπίνα, επιβιβάστηκαν σε μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τους δύο ληστές στους αστυνομικούς που κατέφθασαν, λίγη ώρα αργότερα, στο παντοπωλείο, λέγοντας ότι ήταν ένας κοντόσωμος και ένας υψηλόσωμος που μιλούσαν “σπασμένα” ελληνικά. Οι περιγραφές τους ταιριάζουν με εκείνες των δύο ατόμων που λήστεψαν το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στις Κρηνίδες πριν μερικούς μήνες. Μετά τα αλλεπάλληλα “χτυπήματα” ληστών, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων του πρώην Δήμου Φιλίππων, ζητούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας να αυξήσει τα μέτρα προστασίας στην περιοχή, που έχει γίνει, όπως φαίνεται, στόχος των κακοποιών του οργανωμένου εγκλήματος.

Η Α.Δ.Καβάλας εξετάζει τα στοιχεία από τη χθεσινή ληστεία, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δύο δράστες.

Πηγη www.k-tipos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top