ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ SEATRADE EYROPE.

Home » ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ SEATRADE EYROPE.
Συμμετοχή της πόλης της Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού, SEATRADE EUROPE,

Τη συμμετοχή της πόλης της Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού, SEATRADE EUROPE, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στο Αμβούργο, συζήτησαν τα μέλη της άτυπης Επιτροπής Θαλάσσιου Τουρισμού Κρουαζιέρας στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης που πραγματοποίησαν σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης που ελήφθη στη συνάντηση των τοπικών φορέων τουρισμού στις 01/12/2010.

Στην άτυπη επιτροπή συμμετέχουν η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λένα Γαρυφάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Αρίστος Χαλάτσης και ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Στράτος Μαρουλάς.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κυρίως θέματα προβολής, ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή της Καβάλας στη διεθνή τουριστική έκθεση, διερευνήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης ειδικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της έκθεσης, για την παρουσίαση της πόλης της Καβάλας ως προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό κρουαζιέρας.

Τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν μεταξύ άλλων την έκδοση κοινού εντύπου προβολής θαλάσσιου τουρισμού κρουαζιέρας μέχρι το Μάιο του 2011, την οργάνωση επισκέψεων σε γραφεία οργάνωσης κρουαζιέρας μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, ενώ διερεύνησαν τις δυνατότητες δημιουργίας ιστοσελίδας προβολής του θαλάσσιου τουρισμού της πόλης της Καβάλας.

Επίσης, αποφάσισαν να ξεκινήσουν επαφές για τη δημιουργία cluster μεταξύ των πόλεων με λιμάνια για ένταξη σε κοινό πρόγραμμα κρουαζιέρας, π.χ. Σμύρνη, Βόλο, Οδησσό, ενώ συζήτησαν και τη δυνατότητα οργάνωσης στην Καβάλα ενός διεθνούς συνεδρίου για το θαλάσσιο τουρισμό κρουαζιέρας το Σεπτέμβριο του 2011 σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Το θέμα της εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων απασχόλησαν τα μέλη της επιτροπής που αποφάσισαν να γίνει μια πρώτη επαφή με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την προώθηση αιτήματος χρηματοδότησης για την υποστήριξη των παραπάνω ενεργειών. Το αίτημα θα βασιστεί στο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Καβάλα ως μοναδικός προορισμός στην περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κατάλληλος για την υποδοχή αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού.

Τέλος, η επόμενη συνάντηση της επιτροπής ορίστηκε για τις 10 Φεβρουαρίου 2011 με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των παραπάνω αποφάσεων και την εξέταση θεμάτων υποδοχής θαλάσσιου τουρισμού κρουαζιέρας.

Πηγη www.e-kavala.eu

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top