ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ “ενΤΑΧΙ”

Home » ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ “ενΤΑΧΙ”

Ένας καινοτόμος τρόπος αστικής μετακίνησης είναι γεγονός στο Δήμο Φιλίππων. Οι δημότες, με ένα τηλεφώνημα, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ταξί προς οποιοδήποτε σημείο του Δήμου αλλά και στην Καβάλα, τη στιγμή που το επιθυμούν, σε τιμή λεωφορείου. Το σύστημα «ενΤΑΧΙ» χρησιμοποιεί ως εισιτήριο χιλιομετροκάρτες αξίας 5, 10 , 20 και 50€ οι οποίες αναλογούν σε 15, 30, 70 και 180 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Οι χιλιομετροκάρτες διατίθενται στα εξής σημεία πώλησης:

– Δημαρχείο Κρηνίδων

– Δημοτικά καταστήματα Αμυγδαλεώνα και Ζυγού

– ΚΕΠ Κρηνίδων

– Συμβεβλημένους με το σύστημα οδηγούς ταξί του Δήμου Φιλίππων

Αφού προμηθευτεί κανείς τη χιλιομετροκάρτα του και για να μετακινείται με το σύστημα «ενΤΑΧΙ» θα πρέπει να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας στους αριθμούς: 2510 622851 και 2510 622852 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 8:00 πμ – 8:00 μμ, και να γνωστοποιεί το δρομολόγιο που θέλει να ακολουθήσει κάθε φορά. Κάθε φορά που γίνεται κράτηση δρομολογίου από έναν επιβάτη, αυτό καταχωρείται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος υπολογίζει αυτόματα τον αριθμό χιλιομέτρων που θα διανυθούν και αφαιρεί την αντίστοιχη αξία από τη χιλιομετροκάρτα, ενώ ο χειριστής του τηλεφωνικού κέντρου τον ενημερώνει για τα χιλιόμετρα που του απομένουν. Σημειώνεται ότι δρομολόγια με το σύστημα «ενΤΑΧΙ» εκτελούνται κατά τις ώρες: 06:00πμ – 24:00μμ τις καθημερινές και 06:00πμ – 03:00μμ το Σάββατο.

Τονίζεται ότι κάθε επιβάτης θα πρέπει να χρησιμοποιεί την ατομική του χιλιομετροκάρτα. Στην περίπτωση κατά την οποία επιβάτης με χιλιομετροκάρτα στην κατοχή του κάνει κράτηση θέσης για τρίτα άτομα πέρα από τον ίδιο, αφαιρείται η αντίστοιχη αξία από τη δική του χιλιομετροκάρτα ανάλογα με τον αριθμό των εξυπηρετούμενων ατόμων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top