ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Home » ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στην αντεπίθεση ο δήμαρχος για τις κατηγορίες της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. σε βάρος του Δήμου

“Το πρόβλημα υπάρχει με το δήμαρχο Καβάλας, ο οποίος μάλιστα μου είπε να αφήσω την ομάδα να πέσει στη Δ΄ Εθνική και να φύγω από την πόλη. Που να πω τον πόνο μου; Αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει την ομάδα στην πόρτα της Ευρώπης, θέλει να την εξοντώσει. Έπρεπε να είχε παραιτηθεί από δήμαρχος με αυτά που έχει κάνει”, δήλωσε ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ., Σταύρος Ψωμιάδης.
Απαντήσεις στα όσα καταμαρτυρούν στο Δήμο Καβάλας ο ιδιοκτήτης και η διοίκηση της Π.Α.Ε. Α.Ο. “Καβάλα”, έδωσε χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο δημοτικό στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής. Ο δήμαρχος Καβάλας απηύθυνε έκκληση στον ιδιοκτήτη και στον πρόεδρο της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. να σοβαρευτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.

Οι τρέχουσες οφειλές δεν μπορούν να παραγραφούν

Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ., Σταύρου Ψωμιάδη, τόνισε ότι επιβάλλεται να ακουστεί και η φωνή του Δήμου, παρά το γεγονός ότι ποτέ έως σήμερα ο Δήμος Καβάλας δεν ήρθε σε αντιπαράθεση, όχι μόνο με την Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ., αλλά με οποιονδήποτε τοπικό φορέα. Αντίθετα, σημείωσε: “πάντα υπάρχει αγαστή συνεργασία με όλους. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου. Η δημοτική αρχή επιβάλλεται και πρέπει να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, γιατί διαφορετικά θα κατηγορηθεί για απιστία”, ενώ πρόσθεσε ότι εκ του νόμου η Π.Α.Ε. θα πρέπει να καταβάλει στο Δήμο ποσοστό 15% επί των εισπράξεων από τα εισιτήρια των αγώνων και ποσοστό 15% επί των διαφημίσεων που εκμεταλλεύεται. “Έως σήμερα, η διοίκηση της ομάδας δεν κατέβαλε ούτε ευρώ. Οι παλαιότερες οφειλές προς το Δήμο παραγράφηκαν, αλλά δυστυχώς οι τρέχουσες δεν είναι δυνατόν να παραγραφούν, γιατί σύμφωνα με το νέο νόμο υπάρχει έλεγχος και ο Δήμος δεν μπορεί να αυθαιρετεί”.

Αστειότητες

Ο δήμαρχος Καβάλας χαρακτήρισε αστείους τους ισχυρισμούς του προέδρου της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. περί πλαστογράφησης της υπογραφής του στην αίτηση που κατατέθηκε στο Επιμελητήριο για αλλαγή της ονομασίας της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ., δεδομένου, όπως είπε, ότι η αίτηση κατατέθηκε από τη στενή συνεργάτιδά του, την κυρία Γεωργίου. Αναρωτήθηκε, επίσης, έναντι ποιού θα στραφεί η μήνυση, που, όπως δήλωσε, θα καταθέσει ο Σταύρος Ψωμιάδης. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς της διοίκησης της ομάδας, ότι ο Δήμος Καβάλας δεν παραχωρεί το κυλικείο του δημοτικού σταδίου, υπογράμμισε: “Δεν είναι δυνατόν η ομάδα να έχει τζίρους της τάξης των 10.000.000 ευρώ, σύμφωνα με παλιότερη δήλωση του κυρίου Ψωμιάδη και να μην καταβάλλει το ποσό των 55.000 ευρώ προς το Δήμο που οφείλει”. Ο δήμαρχος Καβάλας ξενάγησε, στη συνέχεια, τους δημοσιογράφους στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», επισημαίνοντας ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας του σταδίου ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 100.000 ευρώ είναι τα έξοδα της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. «Ο Δήμος, βέβαια, δεν ζητάει τα χρήματα αυτά από την ομάδα, δεδομένου ότι θέλει να στηρίξει τον αθλητισμό και τη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται. Όμως, δεν μπορεί και η ομάδα να μην είναι σωστή στις ελάχιστες υποχρεώσεις που έχει απέναντι στο Δήμο», συμπλήρωσε. Ο δήμαρχος Καβάλας είπε, ακόμα, πως ο Δήμος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα λειτουργίας του σταδίου (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, πετρέλαιο), υπογραμμίζοντας ότι μόνο για να ανάψουν οι προβολείς, για τα νυχτερινά παιχνίδια και τις προπονήσεις, το κόστος είναι 800 ευρώ επιπλέον του ηλεκτρικού ρεύματος που θα καταναλωθεί όση ώρα θα παραμείνουν αναμμένοι. Τέλος, αναφέρθηκε στις καταστροφές των καθισμάτων του σταδίου, επισημαίνοντας ότι κάθε κάθισμα κοστίζει 10 ευρώ και τα κατεστραμμένα καθίσματα είναι 3.500. Άρα, συμπλήρωσε, το κόστος αντικατάστασής τους ανέρχεται στα 35.000 ευρώ. “Το ποσό αυτό θα έπρεπε η διοίκηση της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. να το απαιτήσει από τη Super League και κατ’ επέκταση από τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Δυστυχώς, έως σήμερα δεν υπήρξε καμία τέτοια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος, Χριστόδουλος Μιχαλάκης και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης “Δημωφέλεια”, Στέλιος Σχοινάκης.

“Ο δήμαρχος θέλει να εξοντώσει την ομάδα”

Εν τω μεταξύ, χθες ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Α.Ο. “Καβάλα” έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα πρόσφατα γεγονότα: “Δεν στείλαμε κανένα χαρτί στο Επιμελητήριο Καβάλας, γιατί απλούστατα δεν έγινε καμία έκτακτη γενική συνέλευση. Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου και εμφάνισαν ένα χαρτί, χωρίς να γνωρίζω κάτι. Έδωσα εντολή στο δικηγόρο μου να προχωρήσει σε μηνύσεις”. Σχετικά με τη συγχώνευση των Π.Α.Ε. Α.Ο. “Καβάλα” και “Ηρακλής” Θεσσαλονίκης είπε ότι: “Δεν υπήρχε περίπτωση συγχώνευσης, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρωστάει κι εγώ δεν ξέρω, πόσα εκατομμύρια. Εμείς δεν χρωστάμε ούτε ευρώ και δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσουμε ομάδα που δεν την αγοράζει κανένας. Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι παράνομο, αφού η συγχώνευση απαγορεύεται από το νόμο. Η Καβάλα αρχίζει στο γήπεδο του Μακεδονικού ως έδρα. Θα συζητήσω για δεύτερη έδρα, επίσης στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσω για το γήπεδο της Καλαμαριάς, ή το “Κλεάνθης Βικελίδης” και σας δηλώνω ότι έχουμε πάρει την απόφαση να πληρώνουμε εμείς τα έξοδα για τη μετακίνηση των οπαδών από την πόλη της Καβάλας στη Θεσσαλονίκη. Όσα πούλμαν κι αν χρειάζονται κάθε εβδομάδα, θα τα πληρώνουμε εμείς, γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους αγνούς φιλάθλους που μας συμπαραστάθηκαν από τη Γ’ Εθνική”. Για τη σχέση της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. με το Δήμο Καβάλας σημείωσε: “Το πρόβλημα υπάρχει με το δήμαρχο Καβάλας, ο οποίος μάλιστα μου είπε να αφήσω την ομάδα να πέσει στη Δ΄ Εθνική και να φύγω από την πόλη. Που να πω τον πόνο μου; Αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει την ομάδα στην πόρτα της Ευρώπης, θέλει να την εξοντώσει. Έπρεπε να είχε παραιτηθεί από δήμαρχος με αυτά που έχει κάνει. Βάζει συναυλίες στο γήπεδο, σε ένα άθλιο χλοοτάπητα, για να τον κάνει τραγικό. Τώρα βάζει και τους Πυξ-Λαξ. Δεν τον ενδιαφέρει η ομάδα. Εγώ θέλω να τηρώ τις συμφωνίες και αυτός δεν τήρησε καμία από αυτές που κάναμε. Δεν κράτησε το λόγο του”. Για τη νέα αγωνιστική περίοδο είπε ότι: “Όλα είναι δρομολογημένα στην ομάδα. Θα πάρουμε ξένο προπονητή, με τον οποίο ήρθαμε σε συμφωνία, ενώ τελειώνω τις συζητήσεις με τους παίκτες που θέλουμε. Όσο για τις δηλώσεις Ονουάτσι, υπάρχουν παίκτες που ενημερώθηκαν από μένα ότι είναι υπό παραχώρηση. Μεταξύ αυτών και ο Ονουάτσι. Δεν κάναμε πρόταση στον Φερνάντεζ και δεν υπάρχει παίκτης που να του χρωστάμε έστω και ένα ευρώ. Κανένας δεν έχει δικαίωμα προσφυγής, γιατί η Καβάλα είναι μία από τις λίγες ομάδες που πληρώνει τους πάντες”. Τέλος, αναφέρθηκε και στην περιπέτειά του με τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι: “Πιστεύω ότι θα αθωωθώ, γιατί δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα και ποτέ δεν ασχολήθηκα. Έχω εμπιστοσύνη στις αρχές της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας”.

Πηγη http://k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=23061

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top