ΤΙΜΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΔΗΣ (ΜΥΛΩΝΑΣ)

Home » ΤΙΜΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΔΗΣ (ΜΥΛΩΝΑΣ)
junior aris zugou ioannis sinadis

Το επόμενο χρονικό διάστημα κάθε εβδομάδα θα κάνουμε και ένα μικρό αφιέρωμα σε κάποια πρόσωπα του χωριού μας από το παρελθόν που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο και την ευημερία του χωριού μας.
Θα ξεκινήσουμε από σήμερα με τον δεύτερο πρόεδρο και συνιδρυτή του Α.Μ.Σ Άρη Ζυγού που εκείνα τα δύσκολα χρόνια πρωτοστάτησε για την επανίδρυση του χωρίς φυσικά σπόνσορες άλλα βάζοντας χρήματα από την τσέπη του και αγάπη.
Κακά τα ψέματα αν δεν υπάρχει αγάπη δεν μπορεί οτιδήποτε και να κάνεις να αντέξει 67 χρόνια,πόσο μάλλον ένα αθλητικό σωματείο όπως ο Άρης που είναι υπόδειγμα όλα αυτά τα χρόνια στον Νομό μας.
Σε αυτό βέβαια  συνέβαλαν και οι επομένη πρόεδροι με τα συμβούλια τους,μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία έχουν και οι κάτοικοι του χωριού μας που μέχρι και σήμερα είναι δίπλα σε όλους τους συλλόγους του τόπου μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΔΗΣ(ΜΥΛΩΝΑΣ)

Γεννήθηκε στη Γανόχωρα της ανατολικής Θράκης το 1909 από την Αριστέα και τον Δημήτρη. Προσφυγόπουλο της ανταλλαγής πληθυσμού του 1922 ήρθε στην Καβάλα μαζί με τον πατέρα του και την αδελφή του Ευγενία.
Παντρεύτηκε το 1939 την Υακινθία Δαούτσαλη με την οποία απέκτησε τρεις θυγατέρες την Αριστέα την Σμαρω και την Δήμητρα.
Ήταν ένας από τους ιδρυτές του Άρη Ζυγού μαζί με τον τότε Διευθυντή του Σχολείου Δουμαλά Παναγιώτη και τον Γραμματέα της κοινότητας Αναστάσιο Αρχοντίδη.
Και οι τρεις φροντίζανε μέσα από αντίξοες συνθήκες την εποχή εκείνη να διατηρηθεί η ομαδα Άρη Ζυγου βαζοντας  γερά  θεμέλια έτσι ώστε εμείς σήμερα να μετράμε 67 χρόνια απο την ίδρυση του.Πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου 1982.                                                                                                                                                                                                              Ο Ιωάννης Συνάδης ήταν ο κύριος χρηματοδότης της ομάδας του Άρη για πάρα πολλά χρόνια.
Θα παρατηρήσουμε ότι ποτέ δεν διατέλεσε πρόεδρος ρωτήσαμε την κόρη του Δήμητρα το γιατί και η απάντηση ήταν : Λόγο κοινωνικών φρονημάτων των πατέρα μου τον είχαν χαρακτηρίσει κουμουνιστή και έτσι δεν μπορούσε την εποχή εκείνη ένας κουμουνιστής να είναι πρόεδρος σε ομάδα.
Έτσι ο πατέρας μου έβαζε ανθρώπους προσκείμενους στα κομματικά της εποχής αλλά στην ουσία έκανε κουμάντο αυτός αλλά χωρίς να φαίνεται.

Mail επικοινωνίας pahidisp@yahoo.gr 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top