ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ Δ.Ε.ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Home » ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ Δ.Ε.ΦΙΛΙΠΠΩΝ
fruit gluwyxym20uyqsbjd
ΔΕΥΑ Καβάλας

Το ενιαίο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη Δ.Ε. Φιλίππων

Συνεχίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας, στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, με τα συνεργεία να δίνουν έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταφέρουν να διαχειριστούν ένα παλιό και ελλιπές δίκτυο.
Ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Καβάλας, Άγγελος Λογκάρης, μιλώντας στον «Κ.Τ.», τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία είναι οι γεωτρήσεις και οι δεξαμενές και γενικότερα το σύνολο του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης. Τα σοβαρότερα προβλήματα η υπηρεσία τα αντιμετωπίζει στους Φιλίππους, στο Ζυγός και στον Αμυγδαλεώνα.

«Δυστυχώς το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, όπως και σε κάθε αγροτική περιοχή στην Ελλάδα, δεν είναι διαχωρισμένο, πράγμα που ιδιαίτερα το καλοκαίρι δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα, καθώς οι απαιτήσεις άρδευσης των χωραφιών είναι μεγαλύτερες», δήλωσε ο Άγγελος Λογκάρης, προσθέτοντας ότι σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η παλαιότητα του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού.

«Η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη, αλλά θα πρέπει να παραδεχτώ ότι η υπηρεσία είναι επί ποδός πολέμου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Τα συνεργεία εργάζονται νυχτερινές και πολύ πρωινές ώρες για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», σημείωσε.

«Έχουν παρατηρηθεί παρεμβάσεις και αυθαίρετες πρωτοβουλίες των δημοτών στο δίκτυο;», ρωτήσαμε τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Καβάλας.

«Δυστυχώς ναι. Και δεν πρόκειται για μία και δύο περιπτώσεις. Βλέπετε, όταν ένας αγρότης πρέπει να ποτίσει, τότε ανοίγει την βάνα στο χωράφι του αδιαφορώντας για το γενικό καλό και για το αν το χωριό έχει νερό ή όχι. Όταν μάλιστα κάνει την δουλειά του και στη συνέχεια δεν κλείνει την βάνα, τότε αρχίζουν τα παράπονα και η εύλογη ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι νομίζουν ότι έγινε κάποια βλάβη. Αντιλαμβάνεστε, ότι αυτά τα προβλήματα θα είχαν αποφευχθεί, αν τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης ήταν διαχωρισμένα».

Τέλος ο Άγγελος Λογκάρης, δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα προσωπικού, καθώς φρόντισαν να καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τη συνένωση των δύο δήμων, με εσωτερικές αλλαγές.

Πηγη http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=22760

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top