Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 98ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καβάλας το έτος 1913

Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 98ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας το έτος 1913, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών και οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες της 28ης και 29ης Ιουνίου 2011.
Ώρα 19.30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.
Ώρα 21.00 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής και της Δημοτικής Φιλαρμονικής διά των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια), Κουντουριώτου-Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου όπου θα τελεστεί αρτοκλασία.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης Ιουνίου 2011.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης Ιουνίου 2011.
Ώρα 07.00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.
Ώρα 8.00 π.μ. Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.
Ώρα 10.15 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σπύρος Δημητριάδης διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.
Ώρα 11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από το δήμαρχο Καβάλας, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από τον αντιπεριφερειάρχη, το στρατηγό διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, το διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Καβάλας, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών ν. Καβάλας, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών Ειρηνικής Περιόδου, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων «Ο Παύλος Μελάς», τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Καβάλας.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ώρα 21.30 Αγρυπνία στη Μνήμη του Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Α’ στους Φιλίππους

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, οι βουλευτές, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο πρόεδρος του διοικητικού Πρωτοδικείου, ο στρατηγός διοικητής της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμαρχος Καβάλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, οι πρωτοδίκες, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι προϊστάμενοι των δημοσίων υπηρεσιών, ο ειρηνοδίκης, ο πταισματοδίκης, κατά την ιεραρχική τους τάξη, οι προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών, τραπεζών, οι πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, οι αντιπρόσωποι του τύπου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, οι πρόεδροι των Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι πρόεδροι των Εργατικών Οργανώσεων, οι πρόεδροι των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πρόεδροι των συλλόγων και σωματείων που λειτουργούν.
Οι διοικητές και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία και αποστρατεία, κατά την ιεραρχική τους τάξη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ν. Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών ν. Καβάλας, οι πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι πρόεδροι των Αντιστασιακών Οργανώσεων και οι περιφερειακοί έφοροι προσκόπων και οδηγών.
Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κ.τ.λ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές αρχές.
Τελετάρχες ορίζουμε τον Αλέκο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον Ευάγγελο Μπουμπουτίνη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.

Χώρος Εκδήλωσης : Καβάλα

Πηγη http://www.kavalacity.net/%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%95%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/icalrepeat.detail/2011/06/28/1083/-/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-98%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top