ΤΡΕΝΟ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ

Home » ΤΡΕΝΟ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ
Άρης Γιαννακίδης: Τρένο στη Καβάλα

Μέχρι τον Απρίλιο αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάδειξη μελετητών για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Εμπορικού Λιμανιού Φίλιππος Β’ της Καβάλας με τους Τοξότες.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά με την παρουσία του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε Ιωάννη Πετρόπουλο του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, του Πρόεδρου του Ο.Λ.Κ και άλλων εμπλεκόμενων φορέων την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011.

Πρέπει να σημειωθεί πως μέσα στην πρόβλεψη του έργου είναι και η σιδηροδρομική σύνδεση τόσο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων όσο και της Βιομηχανικής Περιοχής της Καβάλας. Οι δύο μελέτες που θα αναμένεται να ολοκληρωθούν αφορούν, η μία τα γεωτεχνικά στοιχεία και η άλλη την οριστική μελέτη εφαρμογής. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος των δύο μελετών είναι συνολικά 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γιαννακίδης «θα πρέπει να αναδείξουμε τα δύο λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης σε διεθνή διαμετακομιστικά κέντρα διακίνησης των εμπορευμάτων. Πολλές φορές το έχουμε πει και έχουμε πλέον αρχίσει να το σχηματοποιούμε και να το μορφοποιούμε σε ένα αναπτυξιακό πλαίσιο. Θέλουμε ο συγκεκριμένος περιφερειακός σχεδιασμός να γίνει και εθνικός σχεδιασμός. Το βασικότερο είναι να ενεργοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να το κάνουμε θεσμική βιωματική εμπειρία και όλοι μαζί να το δούμε να μορφοποιείται».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας έγινε μία πλήρη ενημέρωση για το έργο, ενώ όλοι παρευρισκόμενοι φορείες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την θετική αυτή εξέλιξη που αποτελεί ένα από τα βασικότερα αιτήματα των φορέων και της κοινωνίας της Καβάλας.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε πως «θεωρώ ότι το σημαντικό είναι ότι άρχισε πλέον η κεντρική εξουσία να υιοθετεί τον περιφερειακό σχεδιασμό και να τον εντάσσει μέσα στο πλαίσιο της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τη συνεργασία που είχαμε και μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινήσαμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα και σήμερα να έρθει εδώ και να ανακοινώσουμε την εξέλιξη για ένα σημαντικό ζήτημα της Καβάλας που καρκινοβατούσε και οι πολίτες το θεωρούσαν ότι ήταν ένα φληνάφημα και σήμερα όμως βλέπουμε ότι αποτελεί πραγματικότητα. Εναπόκειται πλέον σε μας και κυρίως στις τοπικές κοινωνίες να το τρέξουμε».

Πηγη www.e-kavala.eu

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top