ΑΠΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΖΥΓΟΥ

Home » ΑΠΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΖΥΓΟΥ

Για την εγγραφή ή επανεγραφή παιδιού στο τμημα παιδικου σταθμου Ζυγου 2510611567 προ’ι’σταμενη Μαρμαλιδου Πελαγια εγγραφονται νηπια ηλικιας 2μιση ετων εως γεννημενα το 2007 απο 6 Ιουνιου μεχρι 30 Ιουνιου.

Τα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής είναι κυρίαρχoι χώροι Αγωγής και παράλληλα Κέντρα Κοινωνικής Βοήθειας για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Σκοπός της λειτουργίας τους είναι να προσφέρουν:

  • Πολύπλευρη και σφαιρική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη στα παιδιά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.
  • Στα βρέφη και νήπια την απαραίτητη φροντίδα (φύλαξη, διατροφή) που λόγω της εργασίας των γονέων ή άλλης κοινωνικής αιτίας δεν τους παρέχεται.
  • Στα παιδιά της νηπιακής ηλικίας, προγράμματα ανάλογα της νοητικής και ψυχοκινητικής εξέλιξης, που προσφέρουν ευκαιρίες γι’ απόκτηση ειδικών γνώσεων και την κατάλληλη προετοιμασία για την είσοδό τους στο Δημοτικό Σχολείο.
  • Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προβληματισμό των γονέων σε θέματα αγωγής, ψυχολογίας και σχέσεων με τα παιδιά τους.
  • Βοήθεια στην οικογένεια γι’ αντιμετώπιση τυχόν κοινωνικών προβλημάτων τους.
Η φιλοσοφία των Παιδικών Σταθμών είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μόρφωση, γνώση αλλά και τρόπους συμπεριφοράς ζωής και σκέψης, έτσι ώστε να βρουν τη θέση τους στη κοινωνία και να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα, βασιζόμενα στην προσωπικότητά τους, να είναι υπεύθυνα, δημιουργικά και κοινωνικοποιημένα άτομα.
Ο στόχος τους είναι η εφαρμογή αντιαυταρχικής, παιδοκεντρικής ενιαίας προσχολικής αγωγής, σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα απασχόλησης, η οποία εφαρμόζεται με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και μέσα από την διαρκή ενημέρωση κι επιμόρφωση όλου του προσωπικού των Π.Σ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top