ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΥΓΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1926

Home » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΥΓΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1926
ASTINOMIA

Ο αστυνομικός σταθμός στο Ζυγό Καβάλας ιδρύθηκε το 1926.
Μέχρι το 1963 στεγαζόταν σε διάφορα καταστήματα και σπίτια μέσα στο χωριό μας.
Το 1963 παραχωρήθηκε το οικόπεδο από το υπουργείο γεωργίας στο σώμα χωροφυλακής και χτίσθηκε το κτήριο που βλέπουμε μέχρι και σήμερα.
Κατασκευάστηκε  με έξοδα της κοινότητας Ζυγού αλλά και κατοίκων του χωριού μας που με προσωπική εργασία κατάφεραν να το τελειώσουν πάρα πολύ γρήγορα.
 Πρώτος αστυνομικός διοικητής  στο κατάστημα ήταν ο Αδαμόπουλος Χρήστος και τελευταίος ήταν ο ανθυπαστυνόμος Πασχάλης Φιλόσογλου,μέχρι δηλαδη εως ότου το κατάστημα μεταφέρθηκε το 2000 στο δημοτικό διαμέρισμα των Κρηνίδων

Η αστυνομία στην περιοχή μας έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά,αφού στα τόσα χρόνια λειτουργίας δεν είχαμε κρούσματα

παραβατικότητας από τους κατοίκους του χωριού μας αλλά και των γύρο περιοχών μιας και ήταν στην ευθύνη του δικού μας αστυνομικού τμήματος.

Είχε άμεση συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση καβάλας,σε έκτακτες περιπτώσεις τις λίγες φορές που χρειάστηκε,αφού ο αστυνομικός σταθμός απαρτιζόταν πάντα από αξιόλογο αριθμό χωροφυλάκων.
Τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε ούτε περιπολικό να πάει σε έκτακτα περιστατικά και σε αυτές τις περιπτώσεις εξυπηρετούνταν από την Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.
Το 2000 το Αστυνομικός Σταθμός Ζυγού έκλεισε και ολες οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στις Κρηνίδες,με αποτελεσμα 13 χρονια μετα η παρανομία στην περιοχή μας να είναι σχεδόν ανεξέλενκτη.
Το οίκημα παραχωρήθηκε στον δήμο Φιλίππων,και αυτό γιατί το Ζυγό το 2000 με βάση των νόμο  Καποδίστρια εκεί ανήκε διοικητικά.
Ο δήμος το ανακαίνισε και το μετέτρεψε σε νηπιαγωγείο,εξυπηρετώντας τους κατοίκους  του Ζυγού αλλά και των γύρω περιοχών με τις τάξεις των προνήπιων και των νήπιων που δημιουργήθηκαν.
Σήμερα είναι στην ευθύνη του δήμου Καβάλας αφού με των Καλλικράτη το Ζυγό ανήκει διοικητικά στην Καβάλα.

Ελπίζουμε μελλοντικά με τον Αριστείδη να ξαναγίνουμε Δήμος Φιλίππων,ετσι ώστε να μπορέσει ο τόπος μας να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί στο βαθμό που του αξίζει.

 

nipiagogio zugou

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top