Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Home » Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

 

Στις 28 Ιανουαρίου έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι ο άνθρωπος που με αγάπη οι καβαλιώτες συνήθισαν να αποκαλούν «Δάσκαλο». Για τον Σίμο Ζαχόπουλο ο λόγος, τον δάσκαλο των πολεμικών τεχνών, από τη σχολή του οποίου πέρασαν αμέτρητοι μαθητές κι επιτυχημένοι αθλητές. Το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας συζητήθηκε ως θέμα η έκδοση της αυτοβιογραφίας του αείμνηστου Δασκάλου με δαπάνη του δήμου Καβάλας. Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια της συνεδριάσεως του σώματος που είχε πραγματοποιηθεί την ημέρα του θανάτου, είχε προαναγγείλει την ανάληψη της ευθύνης για την έκδοση των απομνημονευμάτων του εκλιπόντος Σίμου Ζαχόπουλου. Στην προχθεσινή εισήγηση του θέματος το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο αναφέρονταν τα εξής:

Ο Δήμος Καβάλας τιμά την μνήμη και τη προσφορά στον αθλητισμό ενός σημαντικού Καβαλιώτη, του Σίμου Ζαχόπουλου, που μέσα από την αναβίωση του παγκράτιου αθλήματος έκανε γνωστή την πόλη μας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα σελιδοποίησης και εκτύπωσης της αυτοβιογραφίας που συνέγραψε ο ίδιος αλλά που δυστυχώς δεν πρόβαλε να δει ολοκληρωμένη και τυπωμένη σε βιβλίο καθώς τον πρόλαβε ο θάνατος. Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και την επαγγελματική ενασχόληση και αποτελεί ένα σημαντικό οδηγό για τις πολεμικές τέχνες και ειδικότερα για το παγκράτιο άθλημα.

Το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Αυτό είναι το ταξίδι μου στις πολεμικές τέχνες», είναι διαστάσεων 20 εκατ. Χ 20 εκατ. τετράχρωμο, σε χαρτί γραφής 140 γραμ. με εξώφυλλο velvet 350 γραμ. (πλαστικοποίηση ματ), έχει 108 σελίδες και θα τυπωθούν 2.000 αντίτυπα.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στο ποσό των 7. 553,1 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα το εισπράξει η εταιρεία Κ. ΤΣΙΓΚΑ & ΣΙΑ ΕΕ –ALPHA MEDIA GROUP – ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ –ΕΚΔΟΣΕΙΣ για τις εργασίες: σελιδοποίηση, ψηφιακή σάρωση του συνόλου του προς δημοσίευση φωτογραφικού υλικού, εκτύπωση, βιβλιοδεσία, παράδοση. Οι δαπάνες θα βαρύνουν τον κωδικό του προϋπολογισμού «Δαπάνες εκδηλώσεων 100 χρόνων».

Πηγή: www.proininews.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top