ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Home » ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ

Σπείρα έξι ατόμων, δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών, είχαν στήσει καρτέρι χθες το πρωί αναζητώντας το εύκολο θύμα που θα έβγαινε από την τράπεζα με τα χρήματα της σύνταξης. Η ηλικιωμένη γυναίκα χθες λίγο μετά τις 9 το πρωί έφυγε από την Εθνική Τράπεζα στο κέντρο της Καβάλας, και κατευθύνθηκε διασχίζοντας την κεντρική πλατεία προς την οδό Δοϊράνης. Μόλις είχε κάνει ανάληψη και είχε πάνω της το ποσό των 1200 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Κανείς δεν αντιλήφθηκε τα άτομα που -από ότι όλα δείχνουν- την ακολούθησαν αμέσως μετά την έξοδό της από το τραπεζικό κατάστημα.
Μόλις έκριναν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, οι δύο γυναίκες την πλησίασαν και, τα ελάχιστα …
δευτερόλεπτα που της απέσπασαν την προσοχή, ήταν αρκετά για τους συνεργούς τους ώστε να «ελαφρύνουν» την τσάντα της.
Αμέσως τράπηκαν σε φυγή προς τον Άγιο Νικόλαο και την οδό Δοϊράνης, περιοχές οι οποίες με τα πολλά τους στενά, ενδείκνυνται για να γίνουν «καπνός».
Πάντως, καταστηματάρχης της περιοχής η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, φαίνεται πως κυνήγησε την μια από τις δύο γυναίκες, αλλά τουλάχιστον η συγκεκριμένη, δεν είχε το κλεμμένο πορτοφόλι επάνω της. Μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο επέστρεψε στο κατάστημα και ειδοποίησε την αστυνομία.
Στο υπόλοιπο της ημέρας, έγιναν κάποιες προσαγωγές, αλλά μέχρι αργά χθες το μεσημέρι, δεν είχε εντοπισθεί κάποιο από τα μέλη της σπείρας, για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες (σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων) ότι πρόκειται για αλλοδαπούς, πιθανόν Βούλγαρους υπηκόους.
Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί και σε άλλα που έχουν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα, και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι συναλλάσσονται με τις τράπεζες, και ειδικότερα τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα όταν εισπράττουν τη σύνταξή τους. Από ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος οι επιτήδειοι ξέρουν πολύ καλά τις μέρες που γίνονται οι πληρωμές και επιλέγουν με προσοχή τα θύματά τους, ειδικά τους «απρόσεκτους».
Πηγη http://kavalamedia.blogspot.com/2011/03/blog-post.html#more

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top