ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΞΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΝ

Home » ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΞΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΝ
zygos ksila

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι κάτοικοι των χωριών του πρώην δήμου Φιλίππων, οι οποίοι έσπευσαν μαζικά να υποβάλλουν αιτήσεις για να έχουν δικαίωμα στη ξύλευση.
 Από χθες και για μια εβδομάδα άρχισε η ξύλευση για την ικανοποίηση των ατομικών αναγκών των κατοίκων των πεδινών δημοτικών διαμερισμάτων του πρώην δήμου Φιλίππων, με τροποποίηση της απαγορευτικής απόφασης που είχε εκδώσει το Δασαρχείο  Καβάλας. Μέσα σε δύο ημέρες, ο δήμος Καβάλας δέχθηκε περίπου τετρακόσιες αιτήσεις, από τις οποίες, όμως έγινε αυστηρή επιλογή με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των αιτούντων, μόνον των 100. Το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι κάτοικοι των χωριών είναι ενδεικτικό της αδυναμίας των πολιτών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

«Πέρυσι και όχι άδικα, το Δασαρχείο, υπό τον περιβαλλοντικό κίνδυνο που θα δημιουργούνταν, είχε απαγορεύσει στους πεδινούς οικισμούς τη ξύλευση για την ικανοποίηση των ατομικών αναγκών των κατοίκων. Ανάμεσα στα χωριά που είχε  απαγορευτεί η ξύλευση ήταν η Λυδία, οι Κρηνίδες, οι Φίλιπποι, ο Αμυγδαλεώνας και το Πολύστυλο. Αυτή η απαγόρευση δημιούργησε μια κοινωνική αναστάτωση στα χωριά αυτά, ειδικά, υπό τις παρούσες συνθήκες, που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έφτασε στα ύψη. Ο δήμος Καβάλας, αφού αφουγκράστηκε τις αγωνίες των ανθρώπων και εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, με το οποίο είχαν προσληφθεί και κάποι οι Δα- σολόγοι συνέταξε μια μελέτη για κάποιες περιοχές που είχαν μεγάλη
επάρκεια ξυλώδους κεφαλαίου και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πηγές, ώστε κάποιοι άνθρωποι να πάρουν ξύλα. Το Δασαρχείο ενέκρινε εδώ και μια εβδομάδα αυτή την μελέτη και επέτρεψε σε κάποιες οικογένειες με εισοδηματικά κριτήρια σε συνεργασία με το δήμο να πάνε να κόψουν ξύλα. Με το που έγινε η σχετική ανακοίνωση στα  παραπάνω χωριά δεχθήκαμε πάρα πολλές αιτήσεις μέσα σε δύο ημέρες (Παρασκευή και Δευτέρα), περί τις 400 και από αύριο ξεκινά η εφαρμογή της απόφασης. Η ξύλευση θα διαρκέσει μόνον μια εβδομάδα και θα γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του Δασαρχείου με πολύ αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια», δήλωσε στη «ΝΕ» ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Πηγη http://www.e-kavala.eu/index.php?sec=5&cid=20982

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top